Saturday, December 17, 2011

KFL THE BEST


Arrggghhh!!!Tetiba saja aku ingin tulis tentang kelas aku ini. Padahal sudah nak masuk 3 tahun aku tinggalkan alam persekolahan yang paling tidak seronok hahahaa..
Kenapa aku ada garisan dekat statement atas?? Sebenarnya aku ingin beritahu bahawa zaman sekolah la yang paling seronok sebab aku tidak perlu fikir masalah untuk cari duit sebab semuanya bawah tanggungjawab mak abah aku jadi aku cuma minta saja kalau mahu duit..
Aku seronok gila-gila sebab dapat masuk ke sekolah SMTSP dapat pula masuk dalam kelas


Kelas yang paling best sekali!!hahaha...Best ke?? TEPUK DADA TANYA SELERA
Mula-mula memang rasa macam nak tukar kelas saja sebab aku tak biasa nak buat kerja-kerja welding ini tapi ALHAMDULILLAH aku telah kuatkan semagat dan dapat habiskan belajar dalam bidang ini.
Budak kelas aku yang paling hot sekali tentunya dipegang oleh geng-geng MAT JOE AND G-BACK geng ini macam poyo saja tapi mereka masih lagi baik dengan aku.
Aku paling rapat dalam kelas ini dengan Syahiran dan Haryadi, kami kemana saja hanya bertiga.
Gambar di bawah ini gambar budak kelas aku yang paling gorgeous sekali...hahahaa...


Aku dan kawan-kawan aku ini tak berapa rapat sangat dengan budak kelas aku ini mungkin sebab kami ini tak bercampur dengan mereka.
Rindu pula rasa hendak belajar aku pun teringat pada cikgu-cikgu aku masa form 4 dan form 5.
Harap-harap cikgu baik-baik saja.
Kepada teman-teman kelas aku, aku doakan agar kamu semua akan berjaya dalam bidang yang kamu cuburi sekarang.
 Bawah ini senarai nama budak kelas aku.



Friday, December 16, 2011

I'M SO LONELY

Kini aku kembali ke hidup ku yag lama hidup dengan keadaan bujang tanpa ada TEMAN yang menyayangi diriku ini. Tapi kenapa aku harus bersedih atas kehilangan dia? Bukan ke semua ini aku yang minta?
Mungkin aku ini terlalu bodoh kerana selalu mengambil keputusan tanpa berfikir dahulu dan sekarang aku dan dia sudah kembali membawa haluan masing-masing.
Kini diri ku kesepian tanpa cinta dari mu.
Walau aku telah kehilangan cinta dari mu tapi aku masih lagi bersyukur kerana kamu sudi lagi menerima aku sebagai kawanmu.
Berkawan dengan dirimu sudah cukup untuk membuatkan diri ku rasa bahagia.
Aku akan selalu mendoakan agar diri mu akan selalu ceria disamping orang yang layak untuk dirimu.
Dan aku akan bahagia pabila melihat dirimu bahagia.

THIS SONG FOR ME AND YOU!!!
I'M SO LONELY WITHOUT YOU...

Monday, December 12, 2011

Kau Pergi Jua

Sekian lama hubungan ini terjalin akhirnya aku telah memaksa engkau pergi untuk meninggalkan diri ku. Bukan apa engkau terlalu baik buat diri ku sedangkan aku????....



Aku bukan sengaja untuk meminta perpisahan tapi ini untuk kebaikkan diri mu juga!! Jadi aku harap engkau takkan menangis untuk diri ku dan juga untuk perpisahan ini!!!



Aku mendoakan agar engkau akan dapat yang lagi terbaik dari diriku dan aku mendoakan agar engkau akan menjadi seorang yang berjaya!!!
Ingat kita harus mengejar cita-cita dahulu bukannya cinta-cinta..


12.12.2011

Tarikh yang paling aku tak suka...
Tapi kenapa?? Sebab tarikh ini result exam keluar!!
Erm...apa yang aku patut buat ialah redha dan pasrah sebab exam sudah pun berakhir!!!
Aku harap keputusan aku memuaskan sebab semester 3 aku pun banyak sangat main-main tapi aku juga telah berusaha dengan bersungguh-sungguh!!!
Erm...penat je aku bangun awal pagi rupa-rupanya result keluar pukul 12 p.m...
Kalau aku tahu baik aku tidur saja pagi ini...

Friday, December 9, 2011

2NE1

Kpop Music!!!!



Aku salah seorang peminat gila-gila dunia hiburan Kpop. Bagi aku music Kpop ni best but i still support Malaysia Music!!!
Mungkin ada yang anti-Kpop but WHO CARE ABOUT THAT!!! aku ada hak nak suka mana-mana muzik sebab muzik ini UNIVERSAL!!!
Aku boleh jatuh cinta dengan muzik dari Korea ni sebab aku tengok cerita MY GIRL yang pelakon dia nama Lee Da Hae & Lee Dong Wook.
Mula-mula aku minat dengan lagu-lagu OST je tapi lama-lama aku mula dengar lagu kumpulan dari Korea ini.
Mula aku minat dengan Wonder Girls yang nyanyi lagu NOBODY lepas tu aku minat dengan kumpulan Super Junior, Big Bang, 2PM, After School dan banyak lagi laa.
Tapi aku mula excited dengan Girl Group ini 2NE1 aku cakap kumpulan ini memang POWER!!!


Lagu Debut kumpulan ini ialah FIRE memang mantap la suara kumpulan ini. Tapi masa mula-mula dengar mereka nyanyi aku rasa macam MIMING.
Tapi aku salah rupanya mereka ni nyanyi Live.
Sejak dari tu aku sudah gila dengan kumpulan ini memang terbaik.
I THINK 2NE1 IS THE BEST GIRL GROUP!!!
2NE1 FIGHTING!!!
2NE1 THE BEST!!!
2NE1 제일 잘 나가!!!!

Thursday, December 8, 2011

Terima kasih sebab kamu semua ajak aku pergi tengok cerita ombak rindu yang diadaptasikan dari novel karya Fauziah Ashari.



Masa kami ingin beli tiket wayang memang tiket penuh aku dengan kawan aku dapat kerusi yang paling bawah sekali tapi kami tak kira janji dapat tengok sebab masing-masing tengah demam "OMBAK RINDU".
Cerita ini memang sedih ramai kaum hawa yang menangis tengok cerita ini tapi tak dapat dinafikan kaum adam pun ada juga yang menangis tengok cerita ini.
Tapi aku tak tahulah kenapa aku tak menangis tengok cerita ini mungkin sebab aku ini tak ada perasaan..hahahaha....
Cerita ini memang terbaik siapa yang tak tengok lagi cepat-cepat la korang pergi tengok.

Wednesday, December 7, 2011

Kisah Cinta Kawan Baik Ku

Aku tak tahu nak buat apa malam2 buta ni. Tiba2 aku teringat kisah percintaan kawan baik aku ini.
Aku teringat kisah percintaan mereka ini sebab si member aku ini selalu la juga cerita tentang masalah dia dengan teman wanita dia.
Tapi sekarang aku tidak pasti samaada mereka still lagi couple or tak, ye la aku dengan kawan aku dah balik ke kampung halaman but the way i hope they still couple cause i think they sweet couple.
Kawan aku ini dia sayang sangat GF dia ini sampai sanggup berkorban apa saja untuk puaskan hati GF dia ini, dan aku harap GF dia ini pun akan sayang kawan aku ini seperti kawan aku ini sayang pada dia.
Aku teringat kawan aku ini sebab kalau dia bergaduh dengan GF dia mesti akan menjerit "TEKANANG!!!!!"
Maybe cara dia lepaskan perasaan macam itu.
Sebenarnya banyak lagi yang aku tahu tapi biar setakat ini saja aku cerita kisah percintaan kawan aku ini sebab aku tak mahu dikatakan BUSY BODY.
Kepada kawan aku itu aku harap aku akan dapat menjamah nasi minyak kahwin kau!!
Ingat nak letak video yang dia cipta khas untuk GF dia ini tapi internet lembab macam siput!!!
Tak pe aku letak gambar mereka pun ok juga!!


Cinta Bagi DiriKU


Mungkin diri aku tidak cukup baik untuk dirimu tapi apa yg pasti aku sangat mencintai diri kau.
Bagi aku kaulah wanita yang terbaik untuk diri aku.
Maafkan aku sebab tidak dapat menjadi seorang boyfriend yg baik tapi cukup utk kau sedari bahawa aku tidak akan pernah mensia-siakan perempuan yg aku SAYANGI.
Walaupun aku keluar dengan mana-mana perempuan sekalipun engkau tetap aku cintai.
Tapi jika engkau masih meragui cinta ku?? Apakan daya aku...
I KNOW U LOVE ME LIKE A LOVE SONG!!


And now what the important i want u trust my love cause my heart only for girl like u!!!
I don't care what they want say about u cause i know who are u!!!
And i hope ur love to me not plastic cause i really love u!!
In love not be ashamed with ur partner and i am grateful because u can accept me.






Tuesday, December 6, 2011

Selamat Tinggal Semester 3

Aku tak tahu kenapa baru sekarang aku ingin publish ini padahal semester 3 sudah lama berakhir pada 24 November 2011 tapi sekarang aku baru nak taip.
Bukan apa aku hanya malas untuk menaip semua ini bagi aku semester 3 yang paling best sebabnya aku dapat kenal dengan ramai orang mungkin sebab aku duduk satu rumah dengan budak junior semester 2 tapi umur kami semua sama 19 tahun, tapi aku saja yang nampak kurang mature.
Bagi aku budak rumah aku semester ini best tapi tak dapat dinafikan juga budak rumah lama aku juga best!!
Bagi aku kawan rumah sewa aku dulu dan sekarang mempunyai cara masing-masing yang membuatkan aku selesa duduk dengan mereka..




Sudah bercerita tentang budak rumah aku sekarang aku ingin beralih soal akedemik aku dekat poli. Aku rasa macam aku tidak bersungguh-sungguh untuk belajar semester ini mungkin sebab aku terlalu seronok tapi alhamdulillah final exam aku lakukan dengan baik tapi aku tak tahulah sama ada aku akan lulus atau tidak tapi aku harap aku akan lulus jika aku tidak lulus mungkin aku akan gembira sebab dapat jumpa dengan budak rumah lama aku.
Tapi bagaimana pula dengan perasaan ibu bapa aku?
Sudah la meraka bersusah payah mencari duit untuk aku tambah-tambah lagi waktu aku kena "histeria" sanggup abah, miela, uda dan ummi datang untuk jumpa aku.
Perasaan aku bercampur baur tapi aku harap aku akan lulus dan akan pergi praktikal untuk semester 4 nanti.

LEPAK BERSAMA KAWAN KU WAWA

Hampir 3 bulan aku sudah tidak berjumpa dengan kawan baik aku ini yang masih lagi belajar di Kolej Universiti Shahputra, Kuantan.
Aku mengenalinya semenjak dia masuk kerja part-time di Parkson semasa aku cuti semester 2.
Dia part-time pada Kak Chumi brand Soda Exchange, dia mengantikan kawan aku Rasidi.
Aku suka berkawan dengan dia sebab dia seorang yang peramah memang senang hati aku dapat berkawan dengan dia.
Masa aku nak jumpa dia dekat restoran Rahmat aku tak cam dia sebab badan dia makin berisi macam aku.
Aku seronok dapat jumpa dengan dia harap kalau ada jodoh kita akan berjumpa lagi di lain hari. Sempat juga aku ambik gambar dalam handphone dia...





Monday, December 5, 2011

PULANGNYA AKU DARI JITRA

Hari pertama aku sampai ke kuantan aku tunggu Muhammad Firdaus Bin Mohd Noor naik bas untuk dia balik ke Kemaman dan aku pulang ke rumah.


Seharian aku hanya duduk di rumah memang membosankan sebab aku teringat kenangan aku di Jitra. Keesokkannya hari rabu aku terus ke bandar untuk jumpa kawan baik ku Noor Atikah Binti Arizan. Aku jumpa dia sebab tahun depan dia nak berkahwin sudah makin berisi mungkin hati dia senang sebab mahu kahwin. Bakal suami dia aku kenal sebab adik dia kawan aku.


Aku pergi ke parkson megamall saja nak jumpa bekas promoter aku Ujiey, K.Chumi & K.Suzy


Lepas sahaja aku jumpa kakak promoter aku jumpa kawan ku Nur Syakillah & Rabiatul Adawiyah mereka kerja dekat promoter dekat Nagoya.


Hari khamis aku masih lagi kebosanan dan masih lagi terkenang kenangan di jitra. Nur Hafizah Binti Mohammad datang rumah aku dan aku pergi rumah dia untuk berjumpa dengan anak sedara yang baru lahir seronok aku tengok tapi tahun 2012 aku akan dapat empat orang anak sedara.


Hari jumaat aku dapat juga lupakan kenangan di jitra sebab banyak benda yang aku lakukan. Malam pula ada pasar malam aku pergi jumpa pula Izah, Farahana, K.Wanie & Nahni kawan ku semasa aku kerja part-time di parkson megamall.


Lepas jumpa Izah & the geng aku jumpa budak kelas lama aku semasa aku form3 aku panggil dia Wanie dia ok dengan aku sebab aku baik saja dengan semua orang. Dia cakap yang dia akan berkahwin pada tahun depan aku tiba-tiba rasa seronok dengar kawan-kawan aku nak kahwin..

Keesokkannya aku jumpa lagi kawan ku Aisyah dia kawan aku masa sekolah menengah.



Tuesday, November 29, 2011

malam bbq

Kenangan semasa aku semester 3.
Best sangat masa hari ini sebab kami bersatu padu buat BBQ.
Seronok sebab kami 1 rumah pergi rumah Daus nak ambik barang BBQ.
Sebab mak dia yang sediakan barang ini.
Terima kasih mak cik sebab tolong kami.
BBQ ini mula lepas solat isyak sampai pukul 11.30 malam.
Seronok walaupun penat.
Aku ajak kawan perempuan aku sabab dia yang aku kenal dulu dan dialah yang menjadi kawan perempuan yang pertama untuk semester 3 aku.
Makanan pun kami ada bagi pada Cik Zan orang yang jaga rumah sewa kami.
Mak cik depan rumah dengan rumah kakak senior.
Aku juga bagi pada budak kelas aku Wawa.
Aku sangat enjoy waktu ini dan aku harap mereka pun enjoy!!!!

Aku bersama kawan perempuan ku Emy

Peace no war!!!

Abang macho kita!!

Senyum cik Emy....

Pasangan aku...

Bergambar dengan budak rumah...
Banyak sangat kamera tak tahu nak pandang mana satu..

Alamak apa Mubin sedang lakukan itu??
Untunglah aku sebab Daus sayang aku...

Pdut tengok aku dengan Epy koya berposing....
Hot!!!

Muka masing-masing macam pecah rumah!!!

Model yang paling HOT dalam rumah 553....


Aku pun tak tahu motif gambar ini apa... :-)

Tiga serangkai!!!
Sedamai Taman Firdausi...

Mery kau buat apa itu??hahaha

Ayam yang sedang dibakar!!!

Sempat lagi berposing...

Abang rockers!!!


Jangan nak berposing saja..
Ayam dah nak hangus..

Tekanang!!!Tekanang!!!!

Cik kak muka kita sama padan..

The biggest Gangster!!!

Amboi gatainya aku p rumah anak dara!!
Malulah...

Sweetnye...

Kau ke kiri...
Ku ke kanan...

Hidup Lu memang Rockers!!!

Black .....

Hebat!!!Hebat!!!

Mubin dan Pdut kenapa mulut senget??

Dua serangkai!!1

Nice picture!!!

Berat ^_^

Gambar Epy part 1

Gambar Pdut part 1

 Gambar Pdut dengan Epy part 2...
Hangus hitam belegam kena bako!!!!
Huahuahuaa...^_^

Apa yang sedang Mubin lakukan??

Spoil Mubin....

Jiwa kena maintain bro!!!