Tuesday, October 2, 2012

Masih Aku Terasa

Kenangan yang paling aku tidak dapat aku lupakan ialah sewaktu perkenalan antara kita berdua.
Pada mulanya kau hanya cuba melayan aku seperti biasa saja mungkin sebab kau pun tak kenal tapi baguslah kau buat macam itu sebab aku terasa sangat tercabar.
Tapi sampai satu masa aku rasa macam sudah kecewa dengan perangai kau yang bagai tak pedulikan aku, dan tindakan aku pula cuba untuk menjauhi kau.
tapi selepas seminggu aku dapat SMS dari kau, kau tanya aku ada FB atau tak.
Pada masa itu aku rasa seronok pula sebab kau sudah sperti macam ingin kenal dengan aku.

Selepas itu kita mulakan tahap pertama iaitu berjumpa dan kita telah berjumpa di kafe kamsis sebab dekat dengan tempat awak.
Selepas waktu itu, kita mula dengan sesi pakai no DG tapi kau pula tak ada telefon lebih dan aku telah bagi kau pinjam telefon aku yang aku sayang sebab telefon itu gaji pertama aku.

Lagi perkara yang paling aku ingat kau ajak aku pergi mandi air terjun tapi waktu itu aku tak pasti lagi sebab aku tak ada kenderaan nak pergi.
Kau pula macam nak naik dengan aku saja, aku pun dengan bersusah payah cuba pinjam dengan kawan au tapi aku tak dapat.
Akhirnya kau buat keputusan untuk naik dengan kawan kau begitu juga aku.

Selepas itu kita keluar tengok wayang cerita 'hijab' kelakar aku tengok gelagat kau waktu itu takut sangat sampai tutup mata.
Aku pun saja kacau kau sampai kau jerit dan peluk tangan aku, aku rasa sangat bahagia saat itu.
Tapi selepas itu kalau aku kacau kau mesti kau cubit aku, malulah tu.hahahahaaa....

Monday, October 1, 2012

Ryu Hwa Young


Hwa Young bekas ahli kumpulan T-ARA, aku suka tengok muka dia ini sangat comel dan cantik.
Aku pelik kenapa dia boleh keluar dari kumpulan T-ara but the way i always support you Hwa Young!!!
saranghae!!!
:)

Thursday, June 28, 2012

cUti sEmeSTer!!

Assalammualaikum,

Semester 4 (Latihan Industri) agak memenatkan diri ku, terasa tekanan pun ada juga, oleh itu dengan cuti yang agak lama ini iaitu lebih kurang 2 bulan aku telah menemani kawanku balik ke rumah dia di Putrajaya.

Cuti ini amat bermakna pada aku kerana aku dapat melepaskan tekanan dengan sepuas-puasnya!!!
 Ceritanya di sini aku dan kawan aku telah habiskan cuti semester dengan bertemu dengan rakan-rakannya yang berada di Senawang.

Lepas beberapa minggu aku berkenalan dengan kawan-kawan dia, kami telah pergi ke Port Dickson untuk tangkap ketam yang kononnya musim ketam, tapi apa yang dapat hanyalah anak ketam dapat pun lebih kurang 10 ekor je.

Agak seronok jugalah cuti semester ini aku dapat berjalan-jalan luar dari Pahang!!!

Kenangan cuti semester kali ini tak mungkin akan aku lupakan kerana ia adalah kenangan paling bermakna bagi diriku.

Wednesday, May 23, 2012

Good-Bye

Assalammualaikum....,
Agak lama aku tidak mengupdate blog aku ini..
Bukan apa aku cuma tiada masa untuk membuka laptop balik saja dari tempat praktikal aku terus buat laporan.
Tapi sekarang aku sudah boleh mengupdate blog ini selagi aku masih berada di Kuantan.
Aku sangat gembira sebab aku telah tamat sesi dis 2011 iaitu aku mejalankan praktikal di kawasan Kuatan juga.
Aku gembira sangat sebab tak payah aku susah payah untuk medengar bos aku membising.

Jadi kepada bos aku di Multi Cipta Engineering aku mengucapkan terima kasih kerana sudi mengambil aku untuk mejalankan praktikal di bengkel MCE.

Jadi apa yang aku boleh katakan sekarang ialah aku mahu ENJOY!!!!!!!!!!!

Friday, April 20, 2012

Dosakah aku??

Bagaimana aku nak buktikan pada kamu bahawa aku sangat-sangat mencintai diri mu??
Tidakkah kamu nampak yang selama ini aku sanggup berkorban apa sahaja demi kamu??
Aku sangat mencintai diri kamu tapi bagaimana kamu??
Adakah KAMU MENCINTAI DIRI KU??

Aku perlukan kamu disetiap saat, minit, jam dan juga hari tanpa dirimu aku rasa macam tidak bermakna hari aku itu tapi pabila aku bersama dengan kamu aku terasa sangat bahagia.
Aku harap kamu juga akan merasakan sebegini juga kerana AKU TERLALU MENCINTAI DIRIMU...

Aku sangat seronok dapat meluangkan masa lapang aku dengan kamu...
Sayang aku kepada dirimu tidak pernah kurang walaupun kamu menyakiti hatiku.

Saturday, March 24, 2012

Asetku!!!

Tanggal 13 MARCH 2012 adalah hari yang malang pada diriku kerana pada hari ini muka aku terkena mesin pencanai..


"MALANG TIDAK BERBAU"
Disebabkan itu aku telah kehilangan aset pada wajah ku iaitu "TAHI LALAT".


Tapi aku amat bersyukur pada ALLAH kerana aku masih lagi tidak kehilangan
PANCA INDERA
kerana aku memakai alatan keselamatan iaitu goggle ketika aku melakukan kerja mencanai, bak kata pepatah "SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN".

Perkara dah jadi maknanya aku tidak boleh menyalahkan sesiapa kerana mungkin ini salah diri aku juga.
Tapi aku amat bersyukur kerana aku masih lagi bernyawa.
Tapi aku rasa kecewa sebab asetku telah hilang!!!



Tuesday, March 20, 2012

I LOVE YOU

Siapa aku untuk menghalang kehendakNYA??
Satu hari nanti aku mesti kena redha dengan apa yang berlaku, kerana aku tidak boleh memilikinya sepanjang hayat aku..
Tapi satu saja yang aku pinta tolong jangan lupakan aku dan kenangan yang pernah kita ciptakan..
Aku harap kau akan ingat dengan tarikh 28 FEB 2012 iaitu tarikh yang paling indah dalam hidup aku kerana pada tarikh itu aku dan kau telah berjanji untuk disayangi dan menyayangi...


Aku amat mencintai dirimu sepenuh hati ku dan aku juga harap engkau pun akan mencintai diriku sepenuh hatimu..
Aku tak boleh bayangkan jika engkau lupakan diriku kerana begitu susah untuk aku menerima orang lain sebagai pengganti dirimu.
Bagi aku engkau amat sempurna biarpun ada yang mengatakan engkau tidak sempurna, tapi aku tidak kisah akan perkara itu..

Adakah engkau telah memberi aku sepenuh hatimu??
Seperti mana aku telah berikan sepenuh hatiku pada dirimu...

"I LOVE YOU"

Monday, March 19, 2012

Hatiku Milikmu

Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku




Disisimu aku terdiam seribu bahasa

dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

Monday, March 12, 2012

Cinta Baruku

Alhamdulillah akhirnya aku dapat mencari pengganti dirinya,
dan aku harap semoga hubungan aku kali ini akan kekal ke akhir hayat.
Aku nak dia tahu yang hanya dia sahaja di dalam hati ku disaat ini,
dan nama budak itu sudah tiada dalam hati aku kerana aku telah buang jauh dari hatiku.

HATIKU MILIKMU

Aku harap dia akan terima aku seadanya dan mampu memberikan aku kasih sayang yang secukupnya.
Tapi dia perlu tahu yang aku sangat mencintai dirinya,
aku sangat bahagia bila aku berada dekat dengan dia!!!!

Sunday, January 22, 2012

Release


Just only forgiveness will make we peaceful dan jangan disebabkan perkara yang remeh-temeh aku dengan kawan-kawan ku bergaduh kerana bagi aku kawan ku segalanya selepas keluarga kerana kawan ku adalah keluarga ku yang kedua..


Walaupun dengan memaafkan mereka bukan bermakna kita menerima segala perbuatan mereka yang salah tapi kita sebagai sahabat perlu saling nasihat menasihati supaya yang salah akan kita perbaiki dan aku juga menerima segala komen kamu semua terhadap diri ku kerana aku no one in this world perfect..

Now i want release my old mistake and i will try to be goodness to my friends..


KAWAN TETAP KAWAN


Saturday, January 21, 2012

2012

Agak lama juga aku tidak mengupdate blog aku ini dan sepatutnya aku nak update post ini tapi terupdate post
\ mungkin aku tidak boleh berhenti memikirkan masalah ini. Sekarang tahun sudah mengjangkau ke angka 2012 so umur kita juga meningkat ke satu angka!! Jadi aku juga harus mengubah semua cara pemikiran aku ke arah dewasa mungkin sebab aku sudah banyak belajar dari pengalaman sepanjang aku hidup di muka bumi ini. Tahun baru ini juga aku telah masuk ke alam pekerjaan aku yang sebenarnya iaitu bekerja di sektor perindustrian walaupun agak sedikit memenatkan tapi aku harus tetap berusaha untuk mencapai yang terbaik untuk semester ini. Dan aku juga menjumpai kawan sekelas aku yang lama dan juga beberapa orang kawan baru but learn from experience don't always trust some people before we don't know who really their!!!

SAING MAKAN SAING

Sebenarnya aku tidak faham kenapa kawan baik aku sendiri boleh terfikir yang aku ingin merampas awek dia . Tapi hakikat yang sebenarnya mereka telah putus lama sebelum habis sesi jun 2011 dan aku hantar post wall dekat facebook awek dia masa seminggu selepas mereka daftar masuk bagi sesi dec 2011. Tapi salah aku juga sebab aku tahu yang kawan aku itu terlalu sayang dengan perempuan itu tapi tak tahu pula aku yang dia sanggup update post dekat facebook dia
 'SAING MAKAN SAING!!! G MAMPOS LA AJIJOE BAHARIN' 
memang aku agak terasa juga dengan sikap kawan aku itu tapi aku harus akui yang semua ini salah aku.